Ticker

6/recent/ticker-posts

Fiverr SEO Skill Test Answers 2021

Fiverr SEO Skill Test Answers 2021


Question # 1:  A Hallway Page is used to:


Answer: Enable search engine bots to index the Doorway Pages


Question # 2: Which of the following statements is correct with regard to the description meta tag?


Answer: Google uses the meta description to generate the search engine results pages


Question # 3: Which of the following factors have an impact on the Google PageRank?

Answer: The total number of inbound links to a page of a website

Question # 4: Which search engine technology prevents a website from appearing in numerous top positions in the search engine result pages?

Answer: Sifting


Question # 5: Which of the following statements about FFA pages are true?

Answer: They are also called link farms


Question # 6: If you search for the term “iq test” in the Word Tracker keyword suggestion tool, will it return the number of independent searches for the term “iq”?

Answer: No


Question # 7: Cloaking is a controversial SEO technique. What does it involve?

Answer: Offering a different set of web pages to the search engines

Question # 8: __________ uses crawls and directories to generate relevant results

Answer: Crawler-based Search Engines


Question # 9: Which term is commonly used to describe the shuffling of positions in search engine results in between major updates?

Answer: Flux


Question # 10: Search engines do not index some common words (such as “or”, “and”, “when”, and “in”) within the web page. What are these common words called?

Answer: Stop words


Question # 11: What is keyword density?

Answer: The number of times the keyword is used and multiplied by hundred / (DIVIDED BY) the total word count on the page


Question # 12: Which of the following statements about Search Engine Optimization Techniques are correct:



Answer: It is not a good idea to have the same anchor text for all inbound links as it could look automated to the search engines


Question # 13: Which of the following activities could be looked down upon by Google as per their quality guidelines?

Answer: Intentionally adding keywords to the TITLE tags and ALT attributes




Question # 14: Which of the following statements regarding website content are correct?

Answer: Syndicating your content could lead to Google viewing the material as duplicate


Question # 15: Which of the following is an ethical SEO Technique?

Answer: None of the above


Question # 16: Google gives priority to themed inbound links

Answer: True


Question # 17: Which of the following free tools/websites could help you identify which city in the world has the largest search for the keyword “six sigma”?

Yahoo Search Term Suggestion Tool

Answer: WordTracker


Question # 18: What does the 302 server response code signify?

Answer: The page has temporarily moved


Question # 19: While optimizing your website it is important to generate the right type of traffic, how does the Bounce Rate information help in this regard?

Answer: By letting you know the percentage of users who entered the website and then left without viewing any other page


Question # 20: What is the function of “indexes” part of the Google search engine?

Answer: It helps to generate meaningful results based upon the user’s search term


Question # 21: The following robots meta tag directs the search engine bots:

<META NAME =”robots” CONTENT=”noindex,nofollow”>


Answer: Not to index the page and not to follow the links in the page


Question #22: What is the name of the search engine technology due to which a query for the word ‘actor’ will also show search results for related words such as actress, acting or act?

Answer: Stemming


 Question #23: Which of the following can be termed as good keyword selection and placement strategies?

Answer:


·         Targeting synonym of the main keyword

·         Optimizing five or more keywords per page




Question #24: If you enter ‘Help site:www.expertrating.com’ in the Google search box, what will Google search for?

Answer: It will find pages about help within www.expertrating .com


Question #25: Which of the following does Google uses to display characters of a web page’s Title Tag?

Answer: Title Tag Character count


Question #26: Which of the following statements about Google’s technical and quality guidelines are true?

Answer: It is advantageous if your web server supports the If-Modified Since HTTP header


Question #27: Which of the following factors does Google take into account while accessing whether or not a website is an authority website?

Answer: The number of in-bound natural links related to the website’s theme (or keywords)


Question #28:  Which of the following facts about Alexa are correct?

Answer: Alexa provides free data on relative websites visitor traffic


Question #29: State whether of the following statement is true or false.

A sitemap provides a list of internal links to user accessible pages on a website

Answer: True


Question #30: State whether true or false

The Yahoo Directory listing is a free service for commercial sites.

Answer: True


Question # 31: Which of the following statements about the Google Sitemap are correct:

Answer: The Sitemap acceptable to Google follows an XML format


Question #32: While grading your website, Google gives credit to outbound links pointing to authority websites?

Answer: True


Question #33: Which of the following website design guidelines have been recommended by Google?

Answer: Having a clear hierarchy and text lines


Question #34: What will the following robots.txt file do?

User-agent:Googlebot

Disallow:/*?

User-agent:Scooter

Disallow:


Answer: It will disallow Google from crawling any of the dynamically generated pages. It will allow the altavista scooter bot to access every page



Question #35: Which of the following actions could get you banned by Google?

Answer: Hiding text on the webpage


Question #36: Which of the following statement about RSS is correct?

Answer: It is a form of XML


Question # 37: What is the term for Optimization strategies that are in unknown area of reputability/validity?

Answer: Grey hat techniques


Question #38: What will happen if you type the words ‘Certification –Networking’ in the Google search box?

Answer: Google will find the web pages about Certification that do not contain the word Networking


Question #39: How are sites maps important for the search engine optimization process?

Answer: Site maps help the search engine spider pick up more pages from the website


Question #40: Which black hat SEO technique is characterized by a method to deceive search engines, by detecting the search engine bot and “feeding” it with a different HTML code than the HTML actually served to users?

Answer: Cloaking


Post a Comment

0 Comments