Ads

Surgery Quiz Answer - Video Facts

Q 1. Tommy’s heartaches and he needs minor surgery to mend it. Before you sharpen your scalpel, you have to make sure that you operate on the correct organ. Where is Tommy’s heart?

Choices:
A
B
C
D
Right Answer:
D
Q 2. Nobody knows how he did it, but Tommy has managed to get a spoon stuck somewhere between his internal organs. Can you locate it?
Choices:
A
B
C
D
E
F
Right Answer:
E
Q 3. Oh, noes! Tommy has fallen down the stairs and fractured his clavicle! He’s in desperate need of surgery. Where do you have to operate?
Choices:
A
B
C
D
E
F
Right Answer:
C
Q 4. Oh Tommy dear, you know you’re not supposed to play with food! Now Tommy has a pea in his brain. You must remove it quickly – but at which point do you need to make the incision?
Choices:
A
B
C
Right Answer:
B
Q 5. Tommy’s back in the operating theatre again! This time, he has put an earthworm in his nose! The little critter has attached itself somewhere to Tommy’s circulatory system – can you find it?
Choices:
A
B
C
D
E
F
Right Answer:
C
Surgery Quiz Answer - Video Facts


Q 6. The last operation was a success, but you still need to sew Tommy up. Cripes! The nurse has entangled all the catgut. Which thread is the one you started stitching with?
Choices:
A
B
C
Right Answer:
A
Q 7. Tommy is a greedy eater, and he somehow managed to get a chocolate bean in his windpipe. Now it’s stuck in his right lung. Where on the image below do you have to perform surgery?
Choices:
A
B
C
D
E


Right Answer:
B
Q 8. TOOTH DECAY! Oh, the humanity! Tommy needs to have a canine pulled out. Which of the numbered ones do you have to prepare for extraction?
Choices:
1
2
3
4
Right Answer:
2
Q 9. Once more, Tommy’s back at the operating table. This time, he’s got a splinter so deep in his left deltoid that it requires micro-surgery to remove it. At which of the numbered spots do you have to start the operation?
Choices:
A
B
C
D
E
F
Right Answer:
E
Q10. Somethings wrong with Tommy’s left eye. You have to examine it very carefully. Can you bring the parts of the eye in the correct order, from outside to inside?
Choices:
ACBD
CADB
BCAD
DBCA
Right Answer:
CADB
Q11. Tommy was at the funfair. When he was on the roller-coaster, he somehow managed to jumble all of his internal organs around. How is this even possible? Anyway, can you put his organs back in the correct order from head to toe?
Choices:
CEBDA
ACEBD
CAEDB
DCEBA
Right Answer:
CAEDB

Q12. Tommy’s back, but this time just for a check-up. Compare today’s x-ray with the one taken four weeks ago. How many differences can you spot?
Choices:
5
6
7
8
Right Answer:
7
Q13. You’ve been on vacation for a week, and in the meantime, one of your colleagues performed a kidney transplant on Tommy. But he’s left his glasses somewhere in Tommy’s chest. The poor rascal! To remove them, you need to find them first. Where are they?
Choices:
A
B
C
D
E
F
Right Answer:
E
Q14. Tommy recently joined the boys’ choir. Now, you have to perform surgery on his vocal cords because he has a severe case of Bogart-Bacall Syndrome. What did Tommy do?
Choices:
He sang in a deeper register than his natural voice
He drank too much vinegar to ease his voice
He inhaled instead of exhaled while singing
He swallowed too many mints
Right Answer:
He sang in a deeper register than his natural voice

Q15. Why, Tommy, oh why? Your ever-returning patient has fractured his femur really badly. This is going to be a lot of work. Can you put the fragments back together?
Choices:
ECDABF
FABDCE
EDCBAF
FADBCE
EBCADF
FCDBAF
Right Answer:
FABDCE
Q16. Tommy had a tricycle accident and ruptured his spleen! He needs immediate surgery. But where is the spleen located?
Choices:
Lower right abdomen
Frontal chest cavity
Dorsal chest cavity
Upper left abdomen
Right Answer:
Upper left abdomen
Q17. My goodness! Tommy is complaining about dizziness. Several of his otoconia have been dislodged, causing benign paroxysmal positional vertigo. He needs to move his head so that the otoconia return to the utricle – now, wherein the image below would that be?
Choices:
1
2
3
4
5
6
Right Answer:
4
Q18. Tommy has come to love the hospital so much that he signed up for a study where he is injected with nanobots that will perform intracellular surgery. Steer the microscopic robot to the Golgi apparatus. Wait, where is that?
Choices:
A
B
C
D
Right Answer:
D
Q19. On his way out of the hospital, Tommy ran right into a glass door and hit his head really hard. Now he’s suffering from aphasia – he can’t describe other symptoms, so he tries writing them down. Unfortunately, he’s also having a rare form of agraphia – all the letters are mixed up. Can you unscramble them and tell which area of his body needs to be examined further?
Choices:
His feet
His sacrum
His throat
His knee
His tummy
His chest
Right Answer:
His tummy
Q20. You want to look up Tommy’s patient history, but there was a computer error and now his file is mixed up. How many diseases can you find?
Choices:
4
5
6
7
8
9
10
11
Right Answer:
8

Post a Comment

0 Comments