Ads

True or False Great Women Quiz Answer - Videoquizhero

Q1. Madonna has pushed boundaries and redefined women’s roles in the music industry for decades. After countless studio albums, her most recent is called: Madame X. True or False?

Choices:
False, her most recent album was American Life.
False, her most recent album was Hard Candy.
True, it was released in 2018.
True, and it was released in 2019.
Right Answer:
True, and it was released in 2019.
True or False Great Women Quiz Answer - Videoquizhero


Q2. Diana, Princess of Wales, used to be a pre-school assistant. True or False?
Choices:
False, she was the daughter of a tea merchant
False, she was a nurse.
True, she was also initially a home-schooled child.
True, she also owned a stationery shop.
Right Answer:
True, she was also initially a home-schooled child.

Q3.The Oprah Winfrey Show has brought to light so many social, cultural, and political issues, making Oprah into a millionaire! True or False?
Choices:
True, but it’s her book club that has made her the most money.
False, she used to be a millionaire but now she gives most of her money to charity.
False, she is actually a billionaire.
True, she was a millionaire but when her show ended, she went bankrupt.
Right Answer:
False, she is actually a billionaire.

Q4. Ella Fitzgerald was the first African American to win a Grammy, making music history.
Choices:
False, she never won a Grammy.
True, she made history, but not with a Grammy but by singing in the White House.
True, she made history in 1958 with the win.
False, she was the second African American woman to win a Grammy.
Right Answer:
True, she made history in 1958 with the win.

Q5. A force in the art world, Frida Kahlo was born in Coyoacán, a village on the outskirts of Mexico City.
Choices:
True!
True, she was born in Mexico City but in a village called Bacalar.
False, she was born in Spain.
False, she was born in Portugal.
Right Answer:
True!

Q6. Sally Ride was the first American woman to travel to space on the shuttle Challenger in 1983.
Choices:
True, she was the first American woman in space, but the third in space overall.
False, she was an astrophysicist who never went to space.
False, she was a mathematician helping astronauts get into space.
True, but the shuttle was called Apollo 13.
Right Answer:
True, she was the first American woman in space, but the third in space overall.

Q7. Marie Curie founded the new science of radioactivity. Her discoveries launched effective cures for cancer.
Choices:
True, and she was also the first woman to win a Nobel Prize.
True, but she did not win a Nobel Prize.
False, she invented penicillin.
False, she invented a cure for the measles.
Right Answer:
True, and she was also the first woman to win a Nobel Prize.

Q8. Possibly the greatest actress of all time. Meryl Streep is deeply involved with the National Women’s History Museum.
Choices:
False, she is not interested in history.
True, she is their spokeswoman.
True, but she quit being their spokeswoman after a dispute.
False, she is involved with the National Geographic Society.
Right Answer:
True, she is their spokeswoman.

Q9. Queen Elizabeth, I was a mighty force, asserting herself in European commerce, arts, and politics. She reigned for 45 years. True or False?
Choices:
True, but she reigned for only 22 years.
True, she was also the daughter of King Henry VIII and Anne Boleyn.
True, but she stepped down after thirty years, due to falling ill.
False, she reigned only for as long as her parents were alive.
Right Answer:
True, she was also the daughter of King Henry VIII and Anne Boleyn.

Q10. Hedy Lamarr, the actress from the Golden Age of Hollywood, co-invented a radio signaling device to confuse enemies during WWII.
Choices:
False, she invented the earliest form of the floppy disk.
False, she invented the first hand-held mixer.
True, and it’s still a crucial part of how we communicate today.
True, but it is no longer used today.
Right Answer:
True, and it’s still a crucial part of how we communicate today.

Q11. Indira Gandhi became the fourth prime minister of India and continued her role for 20 years.
Choices:
False, she was the third prime minister of India.
False, she was the fifth prime minister of India.
True, but she stepped down due to public revolt.
True, but she continued her role only for 10 years.
Right Answer:

False, she was the third prime minister of India.

Q12. Emmeline Pankhurst founded the first Women’s Union for Nurses.
Choices:
True. She founded a Union but for both nurses and doctors.
True. She was also the first nurse to become a doctor.
False, she founded the Women’s Social and Political Union.
False. She was a social and political journalist.
Right Answer:
False, she founded the Women’s Social and Political Union.

Q 13. Charlotte Brontë was an accomplished novelist, choosing strong female characters as her protagonists. She wrote five novels. True or false?
Choices:
True, but only four were published in her lifetime.
True!
False, she wrote six novels.
False, she wrote just two novels.
Right Answer:
False, she wrote six novels.
Q 14. Jane Austen wrote the guide on how to be the perfect bachelorette.
Choices:
False, she wrote the women’s guide to landing a husband.
False, she wrote mainly fiction.
True, and she also wrote the guide to being a perfect bachelor.
True, she also wrote a cookbook.
Right Answer:
False, she wrote mainly fiction.

Q 15. Mary Cassatt was part of the Impressionist painters.
Choices:
True, but she only gained recognition after her death.
False, she was the wife of an Impressionist painter.
False, she was the sister of an Impressionist painter.
True, but she only painted three paintings in total.
Right Answer:
True, but she only gained recognition after her death.
Q 16. Jane Goodall’s research of chimpanzees spanned for almost 40 years.
Choices:
True, it spanned for almost 40 years.
False, it spanned for almost 60.
False, it spanned for only two decades due to a lack of funding.
True, but it was stopped by the authorities in Africa.
Right Answer:
False, it spanned for almost 60.
Q 17. Florence Nightingale brought sanitary conditions to soldiers in wars. She invented the nursing profession!
Choices:
True, and she was also the first female doctor.
True, she was also known as “The Lady With the Lamp”.
False, she was the inventor of the first cast used to heal broken bones.
False, she was the first female soldier.
False, she was the first female pharmacist.
True, and her son was the inventor of the stethoscope.
Right Answer:
True, she was also known as “The Lady With the Lamp”.
Q 18. Mary Wollstonecraft championed the education and liberation of women with her book ‘A Vindication of the Rights of Woman’. Which statement below is FALSE about Mary?
Choices:
She is the mother of author Mary Shelley.
She worked as a translator.
She earned her own livelihood.
She wrote a personal travel narrative.
She passed away 10 days after her second daughter was born.
She helped women from the mental asylum.
Right Answer:
She helped women from the mental asylum.
Q 19. Rita Moreno is still the only Latino to earn the coveted EGOT (which means she’s won an Emmy, a Grammy, an Oscar, and a Tony). Which fact is FALSE about Rita?
Choices:
She starred in West Side Story.
She appeared on Sesame Street.
She won the Peabody Award.
She was born in Puerto Rico.
She appeared on Broadway.
She is also a professional ice-skater.
Right Answer:
She is also a professional ice-skater.
Q 20. Ada Lovelace was the first woman to own a department store in London. True or False?
Choices:
True, she also owned an equestrian center.
False, she was the first female computer programmer.
False, she was the first female fashion designer.
True, but she was also a hat designer.
False, she was the first Victorian female painter.
True, and she owned a horse-carriage company.
Right Answer:
False, she was the first female computer programmer.

Tags:
  • in old english, the'' was spelled and pronounced ye true or false
  • true or false quiz answers neobux
  • video quiz star true or false answers
  • the city of angels' is new york city's nickname true or false
  • true or false christmas edition

Post a Comment

0 Comments