Ticker

6/recent/ticker-posts

Japan Trivia Quiz Answers - Quiz Factory

1. Tokyo is the largest city in Japan, in terms of population, but which city in Japan is the second biggest?

Japan Trivia Quiz Answers - Quiz Factory
  • Osaka
  • Yokohama

Right Answer: Yokohama

2. What is the name given to a traditional Japanese Inn?

Japan Trivia Quiz Answers - Quiz Factory
  • Ryokan
  • Capsule

Right Answer: Ryokan

3. Japan is made up of islands. How many islands does Japan have in total?

Japan Trivia Quiz Answers - Quiz Factory
  • 6,852
  • 380

Right Answer: 6,852

4. The total population of Japan is around 127 million, which European country is similar in size according to landmass?

  • Germany
  • Spain

Right Answer: Germany

5. What does the word Geisha translate as?

  • Woman of Dance
  • Person of Art

Right Answer: Person of Art

6. Before Tokyo, Japan had many other capital cities, but which was the most recent capital city?

  • Fukuoka
  • Kyoto

Right Answer: Kyoto

7. Only a few original castles still remain today from the Edo period of 1603-1868, How many still exist today?

  • 12
  • 23

Right Answer: 12

8. Mount Fuji is 3,776m tall, true or false?

  • True
  • False

Right Answer: True

9. Which of these walking trails is over 1,000 years old?

  • Nakasendo Way
  • Kumano Kodo

Right Answer: Kumano Kodo

10. What is the top operational speed of the Bullet Train?

  • 200kmph
  • 320kmph

Right Answer: 320kmph

11. Which Japanese dish originates from Portugal?

  • Tempura
  • Ramen

Right Answer: Tempura

12. Which sacred animal is well-known for wondering through Nara Park?

  • Gazelle
  • Deer

Right Answer: Deer

13. Japan is renowned for it’s incredible food, but which city is nicknamed the ‘Kitchen of Japan’?

  • Osaka
  • Kobe

Right Answer: Osaka

14. In which city can you find the Japanese Macaque?

  • Nagano
  • Ishikawa

Right Answer: Nagano

15. In which region would you find the city of Sendai?

  • Honshu
  • Tohoku

Right Answer: Tohoku

16. What is the name of the longest and widest river in Japan?

  • The River Thames
  • The Shinano River

Right Answer: The Shinano River

17. Popular in Japan, what are Manga?

  • Japanese Comic Books
  • Japanese Music

Right Answer: Japanese Comic Books

18. Which Japanese mountaineer was the first woman to reach the summit of Mount Everest?

  • Junko Tabei
  • Susan Sheridan

Right Answer: Junko Tabei

19. What are the two main religions of Japan?

  • Christianity and Catholic
  • Shinto and Buddhism

Right Answer: Shinto and Buddhism

20. In Japanese culture, what is a katana?

  • A painting
  • A sword

Right Answer: A sword

21. Which flower is a symbol of the Emperor and the Imperial family?

  • Daisy
  • Chrysanthemum

Right Answer: Chrysanthemum

22. Which Japanese company’s slogans have included ‘be moved’, ‘make believe’, and ‘like no other’?

  • Sony
  • Sky

Right Answer: Sony

23. What is the National Sport of Japan?

Japan Trivia Quiz Answers - Quiz Factory
  • Boxing
  • Sumo Wrestling

Right Answer: Sumo Wrestling

24. What is commonly known as Hinomaru?

  • A temple
  • The Japanese Flag

Right Answer: The Japanese Flag

25. Which city gained publicity around the world and in the USA in 2008, since it had the same name as a certain politician?

  • Obama
  • Biden

Right Answer: Obama

26. In English, what do we call a sakura tree?

  • Bonsai Tree
  • Cherry Blossom Tree

Right Answer: Cherry Blossom Tree

27. What is the name of the company that makes Panasonic Products?

  • Matsushita Electric
  • Dell

Right Answer: Matsushita Electric

28. What is the name of the Main Island of Japan?

  • Honshu
  • Tokyo

Right Answer: Honshu

29. What type of instrument is a Samisen?

  • Guitar
  • 3-Stringed Lute

Right Answer: 3-Stringed Lute

30. The K-Pop band, BTS are from Japan, True or False?

Japan Trivia Quiz Answers - Quiz Factory
  • True
  • False

Right Answer: False

Post a Comment

0 Comments