Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Bing Women’s History Quiz Answers

Bing Women’s History Quiz Answers

1. In what year did women in America win the right to vote?

A. 1875
B. 1920
C. 1930
D. 1905

Answer: B. 1920
Explanation: The 19th Amendment that ratified on August 18, 1920, prohibits each state and the federal government from denying any citizen the right to vote due to that citizen’s sex.

2. Who was the first woman to run for President in America?

A. Sonia Johnson
B. Linda Jenness
C. Belva Ann Lockwood
D. Victoria Woodhull

Answer: D. Victoria Woodhull

Explanation: Based on the research, Victoria Woodhull was an American suffragist who was explained by Gilded Age newspapers as a leader of the American woman’s suffrage movement. Finally, Victoria Woodhull was nominated for President of the United States.

3. Jeanette Rankin was the first woman elected to what?

A. Supreme Court Judge
B. US Congress
C. Governor
D. Mayor

Answer: B. US Congress
Explanation: Jeannette was the first woman to be elected to the United States House of Representatives and the first female member of Congress in 1916. Occasionally, referred to as the Lady of the House.

4. In 1849s, Elizabeth Blackwell became the first woman to:

A. Be ordained a Minister
B. Posses a business
C. Win a gold medal in Olympics
D. Get a medical degree in the United States

Answer: D. Get a medical degree in the United States
Explanation: Elizabeth was the first woman to graduate from medical school and a pioneer in educating women in medicine.

5. In 1932, Amelia Earhart was the first woman to:

A. Fly a plane
B. Fly solo around the world
C. Fly solo across the Atlantic
D. Fly in Air Force

Answer: D. Fly in Air Force
Explanation: Amelia Earhart became the first woman to fly solo across the Atlantic in May of 1932.

6. Who was the first woman to be United States Secretary of State?

A. Madeleine Albright
B. Elizabeth Dole
C. Condoleezza Rice
D. Carol Moseley Braun

Answer: A. Madeleine Albright

Explanation: Madeleine Albright is the first woman to become a United States Secretary of State. On December 5, 1996, she was appointed by United States President Bill Clinton.

7. Who was the first woman in America to win Nobel Peace Prize?

A. Emily Greene
B. Oprah Winfrey
C. Jane Addams
D. Jody Williams

Answer: C. Jane Addams
Explanation: Jane Addams was the second woman and first woman from the United States to win the Nobel Peace Prize in 1931.

8. Mary Kies was the first woman to be granted a United States Patent. What did she invent?

A. Technique of weaving straw with silk and thread
B. Straw broom and pan
C. Submarine telescope and lamp
D. Alphabet blocks

Answer: A. Technique of weaving straw with silk and thread
Explanation: Mary was the first recipient of a patent granted to a woman by the USPTO, on May 5, 1809, that was for a technique of weaving straw with silk and thread.

9. Lizzie Magie was the inventor of the original Monopoly, what was it called?

A. The Boardwalk Game
B. The Landlord’s Game
C. The Real Estate Game
D. The Mortgage Game

Answer: B. The Landlord’s Game
Explanation: Lizzie invented a game called The Landlord’s Game, a forerunner of the Monopoly game in 1904.

Also Check: Bing Garden Quiz Answers

10. Where was the first Woman’s Rights Convention held?

A. Rochester, New York
B. Syracuse, New York
C. Seneca Falls, New York
D. Washington, DC

Answer: C. Seneca Falls, New York
Explanation: According to the research, in Seneca Falls (New York), the first woman’s rights convention was held. It happened after two days of debates, when 32 men and 68 women signed a Declaration of Sentiments, that outlined the agenda for the women’s rights movement.

11. In 1884, who addressed The House of Representatives arguing for an amendment to the United States Constitution granting women the right to vote?

A. Susan B. Anthony
B. Alice Blackwell
C. Jane Addams
D. Belva Lockwood

Answer: A. Susan B. Anthony
Explanation: Based on the research, Susan began her address for an amendment to the United States Constitution granting women the right to vote in 1884.

12. What was the first state to let women vote?

A. Colorado
B. Wyoming
C. California
D. Utah

Answer: B. Wyoming
Explanation: In July 1890, the Territory of Wyoming that allowed women to vote was admitted as a state. Wyoming became the first state with women suffrage.

13. In 1963 the Business and Professional Women group watched as President Kennedy signed this into law?

A. Equal Pay Act
B. Title IX
C. Equal Employment Opportunity Act
D. Civil Rights Act

Answer: A. Equal Pay Act
Explanation: Equal Pay Act is a United States federal law amending the Fair Labor Standards Act. It has a purpose to remove wage disparity based on sex.

14. Who wrote the law, Title IX, which bans sex discrimination in the schools?

A. Elizabeth Andrews
B. Alice Paul
C. John F. Kennedy
D. Patsy Mink

Answer: D. Patsy Mink
Explanation: Title IX renamed in 2002 the Patsy T. Mink Equal Opportunity in Education Act.

15. Roe Wade was one of the most controversial cases in Supreme Court History covering what women’s right?

A. Employment
B. Abortion
C. Birth Control
D. Education

Answer: B. Abortion
Explanation: Roe Wade was a case that decided by the United States Supreme Court on the issue of abortion. The Court held that a woman can abort her pregnancy for any reason, up until the point at which the fetus becomes viable.

Post a Comment

Previous Post Next Post